τηλ : 2310 225000 2310 225000           
info@apollotravel.gr
       
     
Η Κράτηση Μου
logo

28η Οκτωβρίου ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ


28η Οκτωβρίου ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

28η Οκτωβρίου ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

28η Οκτωβρίου ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

Βουδαπέστη - Το στολίδι του Δούναβη

28η Οκτωβρίου '23 | 4 & 5 Ημέρες

 

Στην πρώτη σας επίσκεψη στη ρομαντική πόλη του Δούναβη, στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν στην πόλη οι Μαγυάροι βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές, οι Αψβούργοι αυτοκράτορες αλλά και το κομμουνιστικό καθεστώς. Θα περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν τις άλλοτε χωρισμένες από τον Δούναβη Βούδα και Πέστη και θα “αποβάλλετε” κάθε τι περιττό χαλαρώνοντας σε ένα από τα εκατοντάδες spa που έκαναν γνωστή την πόλη. Στη Βουδαπέστη επίσης θα βιώσετε την γοητευτική αντιπαράθεση του παλιού με το καινούριο.

Στο πρόγραμμα των 4 ημερών έχουμε φροντίσει να δείτε τα καλύτερα σημεία εντός και εκτός πόλης και παράλληλα να έχετε ελεύθερο χρόνο για επισκέψεις που ενδιαφέρουν εσάς. Ο τοπικός μας συνοδός είναι μόνιμος κάτοικος Βουδαπέστης και θα σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. 

Η Βουδαπέστη αποτελεί αγαπημένη μας “συνήθεια”, καθώς κάθε χρόνο μας εμπιστεύεται μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών για το ταξίδι στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

 

  Ελάτε μαζί μας στη Βουδαπέστη γιατί προσφέρουμε..

 • Απευθείας πτήσεις με Ryanair (στο 4ήμερο πρόγραμμα)
 • Απευθείας πτήσεις με Wizzair (στο 5ήμερο πρόγραμμα)
 • Διαμονή σε 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε μια από τις ιδανικότερες περιοχές, την Βούδα, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή πλευρά της πόλης και άμεση πρόσβαση στο κέντρο
 • Ανανεωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει τις σημαντικότερες επισκέψεις αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο
 • Δυνατότητα ημερήσιας εκδρομής στη Βιέννη 
 • Νυχτερινή περιήγηση και Danube River Cruise  
 • Συνοδό μόνιμο κάτοικο Βουδαπέστης, ο καλύτερος τοπικός σας φίλος
 • ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΕΣΤΗ - ΒΟΥΔΑ ΛΟΦΟΣ ΓΚΕΛΕΡΤ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βουδαπέστη. Φτάνουμε στην φημισμένη πρωτεύουσα, γνωριζόμαστε με τον συνοδό - τοπικό μας φίλο και χωρίς να χάσουμε χρόνο, ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ζεστό κρασί ή έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη. Ακολουθεί επίσκεψη στον περίφημο λόφο Γκέλερτ, με το φρούριο του αυστριακού στρατού - σήμερα πολεμικό μουσείο. Η βόλτα μας θα καταλήξει στην κεντρική αγορά της οδού Βάτσι Ούτσα. Ήρθε η ώρα για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και λίγη ξεκούραση. Tο βράδυ ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική ρομαντική κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης με τον καλύτερο τρόπο.

 

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία πανέμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε η επίσημη αυλή υποδοχής αναγεννησιακού ρυθμού, βάσει των αρχικών σχεδίων. Στη συνέχεια και προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας, σαν «βασιλιάδες» στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί η επίσκεψη στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε την γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε τη θέα του διάσημου ποταμού και του επιβλητικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Το βράδυ θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε τη βόλτα σας στην εντυπωσιακά φωτισμένη πόλη.

 

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΓΚΟΝΤΟΛΟ - ΕΓΚΕΡ

Μετά το πρωινό, ελεύθερη μέρα για να χαρείτε την Ουγγρική πρωτεύουσα. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε μια εκδρομή στην πόλη Γκόντολο, έδρα του πανεπιστημίου του Αγίου Στέφανου και καλοκαιρινή κατοικία του βασιλιά Φραγκίσκου Ιωσήφ και της βασίλισσας της Ουγγαρίας Ελισάβετ (Σίσι). Ένα από τα ωραιότερα μπαρόκ παλάτια στη χώρα, διακοσμημένο με παστέλ χρώματα σύμφωνα με το γούστο της βασίλισσας, η οποία περνούσε εκεί αρκετό από τον χρόνο της. Συνεχίζουμε για την πρώτη μεσαιωνική επισκοπή στην πόλη Έγκερ, περιοχή γνωστή για την παραγωγή του υψηλής ποιότητας λευκού και του φημισμένου κόκκινου κρασιού, γνωστό και ως το «αίμα του ταύρου». Μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό κάστρο, γνωστό για τη μεγάλη μάχη των 4.000 κατοίκων ενάντια στους 80.000 Τούρκους κατά τον 16ο αιώνα. Θα δούμε αναγεννησιακά κτίρια στη γραφική αγορά, τον καθεδρικό ναό και την παλιά αρχιεπισκοπή, ενώ θα δοκιμάσουμε καλό, τοπικό κρασί. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Ελεύθερος χρόνος κατά τον οποίο μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη οδό VaciUtca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα ή να χαλαρώσετε, πίνοντας τον καφέ σας στα φημισμένα καφέ Gerbeaud και New York.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και για όποιον επιθυμεί, προαιρετικά θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, όπου θα θαυμάσουμε και υπό το φως της ημέρας την περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος) για να φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του συνοδού μας, θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης το Μπελβεντέρε, όπου θα έχουμε ευκαιρία για έναν σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτήριο και τους κήπους. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ γεύμα εξ ιδίων στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη.  
 

 

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν αλλά εμείς θα έχουμε λίγο χρόνο ακόμα εφόσον η ώρα της πτήσης το επιτρέπει. Μια τελευταία βόλτα στην πόλη για να δείτε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Ο συνοδός της εκδρομής είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Προς το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.
 
Σημείωση : Στο ταξίδι των 4 ημερών δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις 
 • Αποσκευές : 
 1. Με RYANAIR : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
 2. Με WIZZAIR : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x30x20cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
 • Διαμονή για 3 ή 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε 
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα 
 • Συνοδός εκδρομής 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα,
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (2€ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση)
 • Προαιρετικές δραστηριότητες:

 

 1. Κρουαζιέρα στο Δούναβη : 35€ ενήλικες, 25€ παιδιά (Συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά & η ξενάγηση εν πλω)
 2. Προαρετική εκδρομή στη Βιέννη : 50€ ενήλικες, 40€ παιδιά
 3. Προαρετική εκδρομή σε Γκόντολο - Έγκερ : 50€ ενήλικες, 35€ παιδιά

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

  2310 225 000

Δευτέρα – Παρασκευή  09:30 – 21:00

Σάββατο  09:00 – 14:30

Εγνατίας 118 Θεσσαλονίκη, 5462328η Οκτωβρίου ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ 6 ΗΜΕΡΕΣ
Πανόραμα Ελβετίας - Αλπικό Τρένο 28η Οκτωβρίου &#...
28η Οκτωβρίου ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ 6 ΗΜΕΡΕΣ
28η Οκτωβρίου ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ 6 ΗΜΕΡΕΣ
Πανόραμα Ελβετίας - Αλπικό Τρένο 28η Οκτωβρίου &#...


28η Οκτωβρίου ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΝΝΗΣΟΥ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Γύρος Πελοποννήσου   28η Οκτωβρίου '...
28η Οκτωβρίου ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΝΝΗΣΟΥ 5 ΗΜΕΡΕΣ
28η Οκτωβρίου ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΝΝΗΣΟΥ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Γύρος Πελοποννήσου   28η Οκτωβρίου '...


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - 1000 και 1 ΝΥΧΤΕΣ Κάθε Κυριακή πρωί
Κωνσταντινούπολη 1000&1 Νύχτες  Καλοκα...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - 1000 και 1 ΝΥΧΤΕΣ Κάθε Κυριακή πρωί
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - 1000 και 1 ΝΥΧΤΕΣ Κάθε Κυριακή πρωί
Κωνσταντινούπολη 1000&1 Νύχτες  Καλοκα...


Back to top
LIKE US ON FACEBOOK